Snaha o čo najväčšiu samostatnosť na jednom metri štvorcovom charakterizuje projekt dizajnérskej dvojice Herrmann & Coufal.
Zachytená dažďová voda prechádza cez sedimentačný filter, filtrovaná voda sa používa na varenie čaju pomocou solárnej pece, zvyšná voda sa používa na zalievanie byliniek, celá solárna pec je vyrobená z už použitého materiálu a celá stojí len na jednom štvorcovom metri. Manifest čajového laboratória je tak inšpiratívnym príkladom nízkotechnickej sebestačnosti na ploche len jedného štvorcového metra.
"Skutočnosť, že je to vyrobené udržateľným spôsobom, bola pre nás kľúčová."
Eduard Herrmann
Dizajnérske duo navrhuje vešiaky, lampy, police, stoličky, stoličky. V Štrasburgu si môžete sadnúť na ich lavičku inšpirovanú komunitou, v Uherskom Hradišti sa ľudia orientujú pomocou systému informačných tabúľ, máp a smerovníkov, ktoré navrhli. Získali množstvo prestížnych ocenení, ako napríklad Red Dot Award, Designblok Diploma Selectin, Czech Grand Design, Elle Decoration Internationa Award a ďalšie. Najčastejšie diskutovanými témami v ich oblasti sú už niekoľko rokov ekológia, udržateľnosť a etika výroby. "Dôležitá je etika a to, aby veci mali zmysel. Ak to nie je užitočné, prečo by sa to malo vyrábať?"
Najudržateľnejší meter štvorcový v Prahe
"Môže byť vyrobený z druhotných surovín. Na jednom metri štvorcovom si môžete uvariť čaj."