Je Bratislava - Ružinov skutočne vaša predajňa?
Moje nákupné zoznamy 0 Košík
HORNBACH Bratislava - Ružinov Otváracia doba
Galvaniho 9
821 04 Bratislava - Ružinov

servis-bratislavaruzinov@hornbach.com
+421 248 709 - 000
po - pi: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
16. 1. 2025 7:00 - 20:00 hod.
Túto informáciu ste si vytlačili dňa 13. 1. 2025 o 9:50. Upozorňujeme, že ceny na svetových trhoch a krátkodobé reakcie môžu ceny kedykoľvek zmeniť a tak sa môžu líšiť od cien vo Vašom výtlačku. Ďakujeme za pochopenie.

Veľa trpezlivosti a odhodlania vám prinesie tie najlepšie výsledky. Naučte sa používať teplo a mäso v správnej kombinácii, vyberte si obľúbené korenie a hlavne pozvite priateľov alebo rodinu, pretože spoločné grilovanie je ešte väčšia zábava.

Že pri grilovaní je dobré poliať mäso pivom. Polievanie mäsa pivom len rozvíri čiastočky popola z dreveného uhlia alebo brikiet, ktoré sa môžu prilepiť na mäso. Namáčanie mäsa do pivnej marinády pred grilovaním je samozrejme v poriadku a môže byť chutné.

Základom vynikajúceho výsledku grilovania sú dobré prísady. Požiadajte svojho mäsiara o radu, aký kus mäsa by vám odporučil. Dobré ochutenie zohráva veľkú úlohu pri vytváraní chuti.

Kvalitu mäsa na prvý pohľad nerozoznáte. Ukazovateľmi kvality môžu byť napríklad pôvod, plemeno a farba. Každé zviera je však iné. Najlepšie je nájsť mäsiara, ktorý vám pomôže s výberom mäsa na grilovanie. Potom sa dozviete, ako určujú výber, a teda aj kvalitu mäsa.

Existujú skvelé grilované zeleninové jedlá: špargľa, paprika, klasické grilované zemiaky atď. Všetko sa dá grilovať. Skvele sa na to hodia rôzne panvice. Znie to ako varenie na sporáku, ale gril dodáva grilovaným jedlám skvelú chuť. Skvelé sú napríklad plnené papriky s aromatickým syrom.

Pri grilovaní zohráva dôležitú úlohu teplota. Pomocou teplomeru vo veku môžem určiť teplotu v grilovacom priestore a teplotu mäsa pomocou prienikového teplomeru. Obe spolu sú na polceste k dokonalému výsledku.

Prakticky neexistuje nič, čo by sa nedalo pripraviť na grile. Samozrejme, mäso, ale aj zeleninu, dezerty atď.

Tip: Používajte gril ako rúru a môžete pripraviť prakticky čokoľvek, čo máte radi, len s neporovnateľnou chuťou.

Niektoré veci, ktoré dávate na gril, by mali byť prepečené. Napríklad hydina. Každý druh mäsa má svoju vlastnú optimálnu teplotu pečenia. Pre kurča by to malo byť 80 stupňov, pre kačicu ešte viac - až 90 stupňov. Na začiatku sa jednoducho treba pozrieť na tabuľku.

Dokonale prepečené pre nás znamená dosiahnutie optimálneho bodu prepečenia, ktorý vyhovuje našej chuti. Na príklade steaku je to jasné. Teplota pečenia sa tu pohybuje medzi 50 a 60 stupňami. To sa nazýva rare, medium alebo well done. Každý má svoj steak rád inak. Okrem výberu cieľovej teploty je pre šťavnatosť steaku rozhodujúci aj spôsob prípravy.

Ste majstri sveta v príprave bôčika. Nie každý si trúfne pripraviť celý bôčik. Ako začať?

Hovädzí bôčik je súčasťou svätej trilógie grilovania - popri bravčovom pliecku a bravčových rebierkach je asi najnáročnejší. Základom je postup, ako bôčik nakrájať, ako ho pripraviť a ako ho okoreniť. Ak ste dobrí vo všetkých troch oblastiach, aj s hovädzím bôčikom dokážete uspieť.

hore