Moje nákupné zoznamy 0 Košík
HORNBACH Bratislava - Ružinov Otváracia doba
Galvaniho 9
821 04 Bratislava - Ružinov

servis-bratislavaruzinov@hornbach.com
+421 248 709 - 000
po - pi: 7:00 - 21:00 hod.
so - ne: 8:00 - 21:00 hod.
Túto informáciu ste si vytlačili dňa 21. 11. 2024 o 12:45. Upozorňujeme, že ceny na svetových trhoch a krátkodobé reakcie môžu ceny kedykoľvek zmeniť a tak sa môžu líšiť od cien vo Vašom výtlačku. Ďakujeme za pochopenie.

Dnešné grily na drevené uhlie fungujú na princípe teplovzdušnej rúry. Naučte sa ich dokonale ovládať, kúpte si vychytané príslušenstvo a variť budete už len na záhrade. Ten najobľúbenejší gril na drevené uhlie má priemer grilovacieho roštu 43 cm a stojí okolo 50 €.

Pri skladovaní môžu brikety aj uhlie zvlhnúť, nechajte ich pred použitím hodinku preschnúť na slnku.

Drevené brikety Drevené uhlie
tie z tvrdého dreva nedymia, majú vyššiu výhrevnosť, dlhšie horia a môžete ich znovu podpáliť nevýhodou je rôzna veľkosť, takže horenie nie je rovnomerné
vďaka rovnakej veľkosti brikety rovnomerne horia a zaisťujú tak rovnomerné horenie, ktoré je pre gril zásadné nedá sa znovu podpáliť

  • Položte na gril 2 kocky Pepa alebo 2 rolky prírodného podpaľovača a zapáľte.
  • Postavte na ne zapaľovací komín naplnený briketami alebo uhlím a nechajte rozhorieť.
  • Akonáhle sa hore objavia prvé žeravé uhlíky, odstráňte komín, rovnomerne uhlíky rozprestrite a začnite grilovať.

  • Rovnomerne rozprestrite palivo na gril a postriekajte tekutým podpaľovačom.
  • Nevýhody: keď dáte príliš veľa podpaľovača, napáchne vám od neho jedlo, keď ho dáte málo, uhlie alebo brikety sa nerozhoria.

7 tipov k dokonalej grilovačke

  • Teplomer na poklope grilu vám ukazuje presnú teplotu vo vnútri grilu.
  • Teplotu si regulujete sami privieraním prieduchov ako na veku, tak v spodnej časti grilu.
  • Pri grilovaní na drevenom uhlí nenechajte odkvapkávať tuk do rozžeraveného uhlia. Pritom môže vznikať dym, ktorý obsahuje rakovinotvorný benzopyren.

Gril s výmennými stredmi vám uvarí čokoľvek. Geniálne, jednoduché a praktické. Stred na grile si vymeníte podľa toho, čo chcete práve variť:

  • grilovacia mriežka - na prípravu steaku či zeleniny
  • pizza panvica - pre prípravu pizze, chleba, koláča
  • liatinový hrniec - na prípravu omáčok a guláša
  • liatinový rošt - na prípravu mäsa, ktoré znesie vyššie teploty; liatina sa rozpáli až na 300° C a drží teplotu
  • liatinová panvica - pre prípravu lievancov a palaciniek
  • stojan na kurča
  • panvica wok - pre prípravu zmesí

Grilovačka na priamom slnku a bez posedenia je úsmevnou predstavou. Že ešte nemáte stôl a stoličky na záhrade? Potom pre vás máme tip.

Vybaľte balík 50x220 cm a za necelú minútu máte na záhrade stôl a 2 lavice pre 10 ľudí. Praktický a ľahko udržiavateľný, to je pivný set. Stôl vám navyše môže poslúžiť ako pracovná plocha.

Prevedení je nespočetné množstvo, ale ideálom je výkyvný slnečník. Najobľúbenejší má priemer 3 m, pre balkóny je najpoužívanejší rozmer 210x140 cm. Vďaka vyosenej bočnej žrdi ho môžete naklápať podľa potreby a vďaka krížovému oceľovému stojanu ho neodfúkne ani silný vietor.

  • vypnite prívod vzduchu pomocou prieduchov
  • zložte poklop a nechajte uhlíky dohorieť
  • ešte horúcu grilovaciu mriežku vyčistite oceľovou kefou
  • následne mriežku odmastite vodou so saponátom

7 tipov k dokonalej grilovačke
hore